Tuesday, September 6, 2011

~Raya & Keluarga~

Salam, Hai, Hello...

Bertemu lagi kita dalam post terbaru yg tertera diatas ini..*haha..nie awat skematic ajer nie ayat aku nie..rase macam nak lempang-lempang ajer kan.,hehehe..wokey!!kwn2 sekalian kali nie aku nak story sikit pasal Raya 2011 aku...,hihihi..sambil-sambil tuh aku selit juga cerita pasal family aku nie.,huhu..koang mesti macam cepat2lah hazziiiiqq cerita-cerita laa.,hahaha..*perasannyer haziq nie.,hehe...
Ok jum kite terus straight to the point.,haha..dimulekan dengan cerita tahun nie raya aku semua ahli keluarga aku ade kat rumah weyh!!!!!!*gumbiraaaanyaa hati tidak terkata..,hehe..tahun nie raya, abang aku yang sulong dan family, kak ngah aku dan family, dan juga kakak ak yg bernama Nadia...tak macam tahun lepas weyh...malam2 g takbir raya dengan orang kampung, abang aku tiada la plak kan...bcoz time tuh abg aku baru lepas kawen..bak kata orang tuh tgh baru2 lagikan..:)..dan kakak aku yang Nadiah nie pulak kerja masa 1st raya kan..sobsobsob.*sedey weyh!!tahun lepas aku, mak aku dan auntie aku ajer ade dekat rumah..1st raya ajer aku dok rumah dok layan tetamu ajer..mcm anak dara dh weyh!!huhu..tapi alhamdulillah syukur bcoz tahun ini sume nyer ade!!Nadiah 1st raya ada dekat rumah, abg aku pun ada dekat rumah..dan Angah aku pun ada dekat rumah...:).
Nextt aku nak story pasal family aku plak..jeng3!!!hehehe....ini laahhh mak dan mak cik aku yg aku panggil (Alang)hehee....


Mak & Alang <3


 Yang kiri itu, Mak aku dan sebelah kanan tu pulak makcik aku or Alang laa kan..name sebenar mak aku Noriah Binti Umar dan Alang aku pulak name penuh Rubiah Binti Umar..ok foiinnee!!sebenarnya mak dan Alang aku nie adik beradik weyh..Alang tuh adelah kakak kepada mak aku...:)..so should be Alang lagi tua la kan dari mak aku..,hehee..*aku wat mcm koang xreti lak kan.,hihi..aku nak cerita sikit laa, mak aku nie bekerja as Assistant Manager ajer dekat JPA..dh lame dah dy keje dekat situ..sekarang nie dah legend laa kan dekat JPA tuh..dah nak pencen dah pun...Manakala Alang aku tuh, bekerja sendiri!!jgn maen2 weyh..ade kedai runcit sendiri pulak kan.,hehe..dulu dy bekerja dekat kedai syarikat dekat kampung nie..tapi bile dah lame sangatkn keje under orang ape lagi..dy mngorak langkah la..*cewah!!ayt aku kan.,hihi..kedai runcit name "Kedai Runcit Rubiah"!!..rmai weyh orang dtg kedai tuh..abes feymes laa kan Alang aku nie...dgn aku2 jugak feymes!!!haahaha..*opkos laa aku nak ugak kan name.,hihii...aku dengan Alang aku nie sangat rapat weyh.siyes nie xtipu punye....dulu time aku kecik2 kan selalu bawak aku g kedai..almaklum laa comel kan...bawak kehulu kehilir la.,hihi..*koang bulatkn mata yer words "comel" tuh..,hehe..sampai la aku kena asthma weyh..bcoz Alang aku nie selalu bagi aku minum air gas.,hihii...tapi nak buat mcm mane kan aku mmg rapat dengan Alang aku nie...sampai sekarang setiap kali aku ade dekat rumah dan aku balik rumah mesti dy masak kan sedap2 utk aku...comfirm aku tambahnyer!!hihihi..*nak selit ciket nie., lauk favourite masakan Alang aku mcm gulai ayam cili padi, sambal sotong, ayam goreng belada, udang sambal..,haha..so sape2 yang nak kahwin o berlakikan aku nie..sile belajar laa eyhh sume nie..hihihi..:)..aku sayang sangat dekat dua insan nie., aku sanggup buat ape sahaja asalkan aku dapat bahgiakan diorang nie...harapan aku bile dah besar dan bekerja nanti., aku dapat laa bg diiorang nie merasa duet titik peluh aku kan..dan yang paling best aku nak diorang sempat laa tgk aku kahwin dan anak2 aku nanti..hihi..*dah pikir pasal kahwin dh nie haazziiq!!huhuhu..jadi jangan sesape laa nak rampas diorang nie dari aku.,hehe..tp bagi sesape nk jadi part of my family kena laa kenal dan ambil hati Mak dan Alang aku..:).

Abangku & Family tersayang.:)

Dan ini pulak abang aku yang sulong dan family dy.,hehehe..Nama diberi Zikri Izham Bin Zainal, nama sedap kan2.?hehehe..*tp sedap lagi la kan name aku!!hihihi..dy nie merupakan the only abg yang aku ade weyh..aku dengan dy nie xder laa rapat mane pun..sebab dy nie dari kecik lagi duduk asrama..mane laa ade masa sangat nak main2 dengan baby haziq kan time tuh.,HAHAHA..Sebelum aku pergi lebey jauh, aku nak kenalkan jugak sebelah itu isteri dy, nama Zuraifah dan yang kecik tu puteri diorang..diberi nama Amni Zahrah.,hehe..*tgk laa Amni tuh nanges la plak kan.,hihi..sebenarnya diorang nie baru ajer kahwin., tapi maaf laa ak xingt la plak kan tahun bile.,hihi..tapi umor Amni sekarang nie dh 1tahun dh..:)..berkenaan dgn abang aku nie, bagi aku, dy nie merupakan abg yg sangat brtanggugjwb laa kan.bcoz dy jaga mak dan Alang aku sangat baek..coz harapkan aku tak dapat lah kan..bcoz aku asyik travel study jauh2 ajer kan...tambahan lagi abg aku nie bekerja dekat SSM (Suruhanjaya Syarikat) bekerja as ape itu jgn tnye la kan.,hehee...ak hormat abg aku nie..sangat2 hormat, tapi kadang ada jugakn kan menyakitkn hati aku nie.,haha..*biase la kan sedangkn lidah lagi trgigit!!hihihi..tapi walaubagaimanapun rasa hormat aku terhadap abg aku nie sangat tinggi since dy memikul tggjwb as ketua rumah bile abah aku dah tiada lagi...aku doakn dy dimurahkan rezeki dan sentiasa gembira disamping keluarga trsayang.:).

Angah & family tercinta :)


Seterusnya, adelah Angah aku yg aku sayangi sampai bile2 weyh...Nama diberi Norzilati Izhani Binti Zainal..merupakan anak kedua dari 4owg adik beradik, bekerja sebagai......teetttt!!!aku xtau!!haha..bcoz dy baru ajer balik dari buat master dekat manchester, dlm bidang undang2 nie..*adeh!!impian aku tuh nak buat undang-undang.,hehe..beliau berkahwing dgn seorang lelaki bernama Sazali Ahmad bekerja di LHDN..dan dikurniakan seorang putera dan puteri, yang bernama Ahmad Zakwan dan juga Noorie Humaira...*korang sume boleh laa tgk sendiri yerr gambar tuh...huhu.. Angah aku nie, merupakan insan yang menjadi motivasi aku untuk belajar dan mengejar impian aku..baru2 nie angah aku baru balik dari manchester selepas mnghabiskn master dlm undang2..dan sejak dari tuh aku memasang impian utk mngikut jejak langkah dy pulak..*harapan tnggi sngt aku nie..tp segalanya mungkin kan..:).angah aku nie sangat baek dekat aku, dy selalu bagi nasihat dekat aku, support aku dlm semua aspek laa..terumata kewangan laa.,haha..*mata duitan jap.,hihihi..paling terharu dy buykn jersi2 aku dekat sne.,hehe..so aku sangat terhutang budi pada dy, so bagi aku sanggup buat ape shj utk angah ak trmasuk laa jaga anak2 dy.,hehe..jadi harapan aku utk angah aku ader laa..semoga sukses selalu, bahgia dgn family..dan yg paling utama sihat walafiat okay..luv u Angah..:).

Nadiah & adik tercomel (haziq)haha!!


Gambar ats nie time raya weyh...ok yang sebelah kiri aku tuh..bukan aweks aku, mahupun isteri aku.,haha..itulah kakak aku!!hehe..name dy Nadiah Binti Zainal..kakak aku yang nie aku tak panggil dy kakak pown..*agk kurang ajar aku nie dgn dy.,hehe..tp sebenarnya aku sangat rapat dgn dy weyh..aku anggap dy as kwn dan kakak aku yang paling rapat laa dgn aku..if dy ade masalah mesti akn kongsi dgn aku dan if aku ade masalah mesti aku akn kongsi dgn dy.,hehe..lagipun dy umor xjauh sngat dengan aku...so aku sangat masuk dgn dy.,hihii..ok Nadiah nie masih belum berkahwin tapi dengar ura2 nak kahwin tahun depan..*adeh!jgn kahwin awl sangat laa Nadiah..nanti aku xder kawan laa dekat rumah..sobsobsobs....tapi nak buat mcm manekan if dh smpai jodoh kan...kena laa aku luahkn dekat blog aku nie.,hihihi..Nadiah nie bekerja as doktor, baru ajer abes HO xlame lagi naek MO plak la kan..dan dy nie merupakan salah seorang yang paling berjaya dalam family aku nie...so aku hormat dy dan sayang sangat dekat dy...dy byk bantu aku, dlm semua aspek weyh..terutama dlm financial gak la.,hihihi..*tak habes2 financialkan.,hihih..pastu dy nie selalu bg nasihat dekat aku gak, lebey2 ag aku nie jenis yang agk boros sikit.,hehe..tp satu ajer la, aku dgn Nadiah nie rapat sangat..kdg2 takde dy dekat umah nie buat aku rasa sunyi...harapan aku kat dy, semoga nanti bertemu dengan jodoh yg betol dan seterusnya memiliki keluarga yang bahgia...dan puhleaasee satu lagi jgn saket2 yer..aku saayang kat ko..aku nak berbakti pd ko nt suatu hari nanti..:)..

Last, adelah pasal aku la kan..anak yang paling comel dari family nie.,haha..*sengal jap weyh.,hihi..Nama diberi Muhammad Haziq Bin Zainal..merupakan ank yang paling comel* xmau laa ckp bongsu kan.,hahaha..masih lagi belajar di Uitm..dan sedang mngejar impian..*aku malas nk taip panjng2 pasal diri aku..baek aku buat post baru ajer utk aku kan.,hehee...so ini ajer laa utk post kali nie..ahli keluargaku..aku sayang mereka, sampai mati..dan mereka merupakn ahlu keluarga sampai laa akhirat nanti..sape2 sentuh ahli keluarga aku sowie laa eyh..langkah mayat aku dulu..!!*amaran keras punya nie.,hihih...dan bagi sesape yang bakal jadi isteri aku, kne laa tau semua nie.,haha..*xley blaa kan...aku maen2 ajer.sume orang bley tau laa weyh..post nie special utk raya dan keluarga aku..ItzjustmeHazique..^^..see u guys again next time..luv yeah..


"Tahun nie merupakan Raya yang menggembirakan dengan kehadiran semua ahli keluargaku...hope nanti masih ada kesempatan untuk semua ahli keluarga aku berkumpul bersama dan menikmati lagi Ramadhan dan Syawal....
Cintailah ALLAH, Cintailah Rasul, dan Cintailah Keluarga anda...Keluarga merupakan insan-insan yang bakal bersama kita disaat susah dan senang, dari hidup didunia hingga akhirat nanti mereka tetap keluarga anda" (Hazique, 2011)


Note: Maaf gambar raya xbanyak ini ajer kowtt..:). Jum layan lagu raya nie..







2 comments:

  1. haha,comel ke?(apsal geli lak ketiAK AKU!!)

    ReplyDelete
  2. hahaha...ko jgn jeyles weyh.,wakakaka..:P

    ReplyDelete